Scandinavian Mountains Airport åpner i 2019.

Scandinavian Mountains Airport, også kjent som Sälen Trysil Airport, er en ny flyplass nære den norske grensen i Dalarna, Sverige som nå er under bygging, med planlagt ferdigstillelse desember 2019.

Den planlagte flyplassen som bygges på den lille flyplassen Mobergskölen nære Rörbacksnäs, vil fly inn gjester fra Danmark, England, Tyskland, Nederland og Russland, til vintersport regionene Sälen og Idre i Sverige og Trysil og Engerdal i Norge.

Til sammenligning vil den nye høyteknologiske flyplassen, som skal bygges med digitale trafikktårn, vil avstanden til Trysil sentrum bli 43 km mot 171 km distanse fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Arbeidet med flyplassen startet i august 2017 og allerede kan man se flyplassterminal og rullebane på plass. Det gjenstår og se hvilke flyselskaper som vil operere denne nye destinasjonen.

Scandinavian Mountains Airport desember 2018.

Åpningen av Scandinavian Mountains Airport betyr økt turisme, flere arbeidsplasser og er utvilsomt et stort skritt i riktig retning for å sikre en bærekraftig utvikling for Trysil, som Norges og kanskje Nordens beste skidestinasjon.

Flyplassen er eid av selskapet Scandinavia Mountains Airport AB som igjen er et samarbeidsprosjekt mellom SkiStar AB og de turistdestinasjonen i begge land. Svenske myndigheter har støttet prosjektet med 250 million svenske kroner, i tillegg til lokal støtte.

Følg arbeid og utvikling på scandinavianmountains.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *