Bygningsvernbutikk Gamle Trehus

Moderne bygningsvern for renovering i original stil; beslag, kroker, dørvridere, belysning, tapeter og linoljemaling. Gamle Trehus på Hamar er vel verdt et besøk for det som eier et gammelt hus eller leilighet.

Gamle Trehus ble startet i 2003, av Roger Falldalen og Marit Odden, som en bygningsvernsbutikk og et nettsted, dedikert til gamle trehus. Visjonen var, da som nå, et ønske om å kunne bidra til at flere gamle hus og bygningsdeler bevares for ettertiden, både gjennom butikken og gjennom kunnskapsformidling.


Roger Falldalen og Marit Odden. © gamletrehus.no

Roger har en allsidig bakgrunn med prosjektledelse, eiendomsutvikling og miljøsertifisering. Han er lidenskapelig opptatt av ‘vern gjennom bruk’ og har tilbakeført flere gamle trehus til attraktive boliger som er solgt eller går i utleie. Marit har jobbet 17 år ved Norsk Folkemuseum i Oslo, der hun hadde ansvar for både formidling av mat og håndverkskultur. Et av de mest populære prosjektene hun var involvert i var det årlige julemarkedet på museet på Bygdøy.

Begge er spesialister innen bygningsvern, med solide kunnskaper på området og et enormt kontaktnettverk. Trenger du råd – eller en tradisjons håndverker? Roger og Marit kan hjelpe! Og på tross av deres brede erfaring så er de langt i fra noen ‘restaurerings-snobber’. Da vi handlet maling sa Marit at det viktigste er ikke å velge en farge nøyaktig som det var, men en man faktisk liker. Man skal jo bo i huset.

Butikken har et godt utvalg i historiske tapeter fra Norsk Arv, Marit blander maling etter gamle fargeprøver eller etter kundens ønske, de har et fantastisk godt utvalg i bøker rundt restaurering og bygningsvern, inkludert historiske hager. Her finner en rett og slett det meste en måtte trenge. Verdt å nevne er at de fra tid til annen har gjenbruksmaterialer fra hus som blir tatt ned.

Vi kom over Gamle Trehus for første gang da vi søkte etter mer informasjon rundt Villa Wessel, og vi fant et bilde av vår sveitservilla på deres nettside. Så da huset var kjøpt og kontrakten signert sendte vi sporenstreks en e-post for å introdusere oss selv. Og svaret lot ikke vente på seg, med mange gode råd, kontaktdetaljer osv osv. Siden det har vi vært flere ganger på Hamar, for å handle og for å diskutere utviklingen av prosjektet vårt. Den støtten og oppfølgingen vi har opplevd å få fra Marit og Roger så langt har vært uvurderlig. Og ta fatt på et stort prosjekt kan være både skummelt og tungt. Men med erfarne folk som gir gode tilbakemeldinger og råd underveis så går plutselig alt så mye lettere. Og så hjelper det selvsagt at de har det meste vi trenger i butikken – til konkurransedyktige priser. 😉


Her er Børre i gang med å teste Speedheater fra Gamle Trehus.

Gamle Trehus går langt utover å bare være en butikk. De er lidenskapelig opptatt av vern og bevaring av gamle hus og bidrar gjerne med gode råd innen bygningsvern til alle kunder. I tillegg til dette har Marit et populært julemarked hvert år, Gammeldags Jul – med opp mot 40.000 følgere på Facebook.

Butikken Gamle Trehus ligger i underetasjen av Roger og Marit sin privatbolig, ærverdige Villa Bergfall. Når paret ikke jobber i butikken, med utvikling av farger for linoljemaling eller på konsulentoppdrag så bruker de all ledig tid på restaureringsarbeidet av den vakre bygningen med et bo-areal på over 1000 m2, oppført i dragestil i 1897. Du kan følge restaurerings-prosjektet via bloggen villabergfall.com

Gamle Trehus er åpen etter avtale – kontakt detaljer finner du på gamletrehus.no.

Én kommentar til “Bygningsvernbutikk Gamle Trehus”

 1. Vasily sier:

  Hei,
  Vi er et svensk selskap som driver med markedsføring og salg av naturlige linprodukter. I økende grad er folk interessert i naturlige materialer i gjenoppbyggingen av gamle bygninger og i økologisk konstruksjon. Vi selger materialer som er ideelle for isolering i trehus. Hvis du allerede bruker naturlig linisolasjon i arbeidet ditt eller ønsker å legge naturlig linisolasjon til sortimentet ditt, så er vi klare for samarbeid. Det spiller ingen rolle om du er et stort selskap eller ikke. I Norge samarbeider vi med en forhandler som kjøper linmatter av oss for dyrking av mikrogrønt. Den ligger 100 km fra Oslo ved Hamar og vil kunne forsyne deg med nødvendige varer fra oss når du måtte trenge det og i alle mengder.

  Vår nettside viser priser for privatkunder i det svenske markedet. For firmaer fra Norge sender vi en egen prisliste dersom du er interessert.

  hilsen Ekolin

  http://www.ekolin.eu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *