Vi har startet rivningsprosessen!

Første helgen i mars dro han opp for å starte ‘prosjekt Villa Wessel’. Og det var rivning som sto på agendaen…

I 1968 ble det bygget en lettvegg midt i det vestvendte rommet i 1.etasje, for å skape to nye rom; et kjøkken og en stue. Vi vil flytte kjøkkenet tilbake til hvor det originalt var, i det østvendte rommet. Samtidig ønsker vi å åpne opp, sånn at det vestvendte rommet kan bli stue/spisetue. Så her hadde vi en rivningsjobb foran oss.

1.etasje, kjøkken fra 1968

1.etasje, rom med utgang til Gammelvegen.


Med lettveggen borte har vi nå et rom på 32kvm som skal bli stue og spisestue. Neste prosjekt her nå er å ta bort restene av kjøkkenet og få opp gulvet. Gulvet har nå to lag vinyl, et lag med huntonittplate og et med sponplate – før vi når originalt tregulv. Vi gleder oss til å se hvor intakt det er. Planen er å ta opp gulvet, isolere på nytt. Vi skal enten høvle de gamle gulvplankene eller slipe. Videre skal alt panelet (også fra 1968) bort, og vi krysser igjen fingrene for at tømmerveggene under er godt bevart. Originaltaket skal skrapes for maling, vinduer og dører repareres… Jobben har så vidt begynt. Men vi er iallefall i gang!

To rom har blitt til et.


En stor takk til Erlend som var med!

Vår erfaring – rivning innendørs av treverk
 • Ha personlig verneutstyr, som beskytter kroppen. Anbefaler også vernebriller med klart glass og støvmaske for ansiktet.
 • Hold orden i kaoset og fjern ting underveis; samle plank i en haug, søppel i pose, kost gulvet.
 • Verktøy vi brukte

  Multi trinn stige
  Snekkerhammer
  Brekkjern
  Brekkjern
  Spikerutdrager

  Klikk på første bilde for å se galleriet, så er det bare å bruke piltasten.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *