Stikketakskurs i Trysil 27.oktober 2018


I samarbeid med Fortidsminneforeningen og Anno Trysil og Engerdal Museum så inviterer vi håndverkere og huseiere til kurs i lokal byggeskikk: tekking av tak med stikker.

Vi har delt kurset opp i to deler, med et teorikurs denne høsten etterfulgt av et praktisk kurs til våren. Begge kursene omfatter hele prosessen fra skogen til ferdig tekket tak. Del 1 som er et teorikurs blir lørdag 27.oktober, kl.10-14 og vil omhandle:

– Tradisjonen for tekking med trematerialer
– Materialkvalitet og tilvirking av stikker
– Tekkearbeidet

Sted: Trysil Bygdetun, i samarbeid med Anno Trysil Engerdal Museum.

Trysil Bygdetun ligger i Innbygda som er Trysil sentrum og regnes for landets eldste bygdemuseum, stiftet i 1901. Museet omfatter i dag våningshus, driftsbygninger og utmarksbebyggelse – i alt 21 bygninger som viser lokal historie og byggeskikk. Flottere omgivelser for kurset vårt kunne vi ikke ønsket oss!

Se mer om Trysil Bygdetun.

Instruktør: Håndverker Arild Teppen

Vi er så heldige å ha fått Arild Teppen med som kursleder på Stikketakskurset, lørdag den 27.oktober i Trysil. Arild er håndverker og bygningsverner som til daglig ansatt som arbeidsleder i Elverum kommune. Han har studert Bygningsvern på Fagskolen Innlandet og tidligere holdt kurs i stikketakslegging i samarbeid med Anno Trysil Engerdal Museum. Arild er Trysling men bosatt i Elverum med kone og barn.
Selv har Arild lært å legge stikketak av en 85 år gammel Trysling i tillegg til at han har studert den lokale byggeskikken gjennom flere år.

Påmelding!

Det er begrensede antall plasser og førstemann til mølla prinsippet som gjelder. Kurset som passer for både håndverkere og huseiere er gratis. De som deltar på teorikurset har prioritet på praksisdelen av kurset til våren.

Bindende påmelding til bianca.wessel@icloud.com

Om været tillater avslutter vi med en liten matbit og en kaffekopp rundt bålet ved Villa Wessel. Ta med varme klær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *