Torsdag den 14. desember vil det lyse i gamle hus over hele landet, også i Villa Wessel i Jordet vil det lyse i desembermørke.

Vi oppdaget ‘Lys i Gamle Hus’ i høst og tenkte umiddelbart at dette var en aksjon det var verdt å bli med på. Og selv om vi er helt i startgropen med restaureringsprosjektet og det er ikke med det første at det kan feires jul i Villa Wessel så bestemte vi oss for å ikke bare ha lys, men julelys.

Det vakre huset har lenge stått mørkt, forlatt og forfallent. Men som en del av aksjonen ‘Lys i Gamle Hus’ så har en liten julestjerne funnet veien inn og utenfor står det et snødekt juletre med lys, som skinner godt i desembermørke og gir håp om en lysere fremtid for det gamle landhandleriet i Jordet.

‘Lys i Gamle Hus’ har en adventskalender på Facebook, der hver luke er en ny huseier som gir råd om hvordan man kan ta vare på eldre hus. Villa Wessel var så heldig å bli spurt om å være med og var luke 10. Vår råd var å satse på tradisjonshåndverk og materialvalg med tømmer fra lokal skog. Veldig artig at vårt gamle hus i Trysil fikk være med i en landsdekkende aksjon!

Bli med på aksjonen! Torsdag den 14. desember 2017 finner vi et gammelt hus vi syns fortjener oppmerksomhet og setter brannsikkert lys inn i det. Hull i taket eller ikke – og sjølsagt med eiers samtykke. Bruk hashtag #lysigamlehus når du deler på sosialer medier. Bilder delt i forbindelse med aksjonen vil bli publisert på fortidsminneforeningen.no Vi skal vise at vi er mange som er glad i gamle hus og bygningsarven vår!

Ressurssenteret for eldre landbruksbygninger kom med ideen, Lev Landlig, Fortidsminneforeningen og Bygg & Bevar kastet seg på – og nå kan du bli med!

Lysdugnaden er ledet av Senior Rådgiver hos Riksantikvaren, Tove Elise Ihler.