Å finne den perfekte gaven til eiere av gamle hus er ikke vanskelig. Her trengs det meste og det er noe for alle og enhvers budsjett.

Villa Wessel er i alle fall ikke vanskelig når det kommer til gaver, da huset trenger det meste… Men hvis vi ser bort fra tett tak og hele vinduer, så er det stadig noen fine gaveideer som kanskje kan hjelpe nissen litt på vei.

Vegghengt gammeldags telefon

Vegghengt telefon fra slutten av 1800-tallet. Det har vært en telefonsentral i Villa Wessel. Men i det som må ha vært kontoret til landhandleriet så er det et tydelig merke etter et vegghengt telefonapparat, tilsvarende apparatet på dette bilde fra Digitalmuseet. Hvor gøy hadde det ikke vært å fått det opp igjen!?

Gammeldags julepynt

I et gammelt hus så må det da også kunne bli en gammeldags jul, med vakker nostalgisk julepynt. Gjerne fra rundt da huset var nytt, i 1898 til tidlig 1900-tall. Her tror vi at nissen kanskje burde lete på auksjonshus, i bruktbutikker og på loppemarkeder.

Tidsriktig fuglebrett

Et fuglebrett, kanskje i stil med huset? I så fall må fuglebrettet få stikketak. Bildet er lånt av Gamle Trehus, Facebook.

I tillegg er det vakre såper med olivenolje eller linolje, linhånduker og nostalgiske koster. Det er gavekort fra bygningsvernsbutikker eller fra verktøysbutikker. Bøker om gamle trehus eller lokal historie og mattradisjoner er også fint – eller et abonnement på et flott magasin som Norske Hjem, Lev Landlig eller Gård & Torp. Hustøfler og strikkesokker er alltid en fin gave til de med litt trekkfulle hus, gjerne i god og myk ull, for å holde føtter varme gjennom vinteren.

Ja, gaveideer for eiere til gamle trehus er uendelig…

Er det noe du kommer til å tenke som ikke er med her så skriv det gjerne i en kommentar.