Lys i gamle hus med Villa Wessel

I desember tenner vi lyset i gamle Halvorsen fra 1898. Ved å være med på askjonen Lys i Gamle Hus så ønsker vi å vise at grendas gamle landhandleri, nå Villa Wessel, er i ferd med å få nytt liv.

Vi drømte om vårt eget hus med sjel, en drøm som gikk i oppfyllelse i februar i år da vi kjøpte Villa Wessel i Jordet i Trysil. Nå er vi i full gang med å restaurere, men det er klart at å restaurere etter ‘gammelmetoden’ tar tid. Vi satser på julefeiring i Villa Wessel, med fyr i ovnen, renskurte tregulv og et stort juletre med levende lys i det gamle landhandleriet til Halvorsen, først til jul i 2019.

Men i mellomtiden vil vi gi liv til huset og i desember blir vi med på aksjonen Lys i Gamle Hus og tenner lyset i Villa Wessel, for å vise at huset ikke lenger er under forfall og at det nå har noen som bryr seg om det.

Flere hundre tusen hus forfaller rundt omkring i Norge. Men mange av husene som står tomme kan med litt innsats få nytt liv. Det er det denne aksjonen vi gjerne vil bli med å sette sette søkelys på.

Vi oppfordrer alle til å bli med på aksjonen LYS i gamle hus og tenne lys i et gammelt hus vi bryr oss om, den 14.desember.

Ressurssenteret for eldre landbruksbygninger kom med ideen. Lev Landlig, Fortidsminneforeningen og Bygg og Bevar kastet seg på – og nå kan du bli med! Bruk hashtag #lysigamlehus hvis du vil søke etter andres eller dele ditt bilde på sosiale medier.

Du kan dele ditt bilde på LYS i gamle hus på Facebook.

Vi håper det vil skinne fra mange lys, og vise mange at vi er flere som setter pris på eldre bygninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.