Gamle bensinstasjonen i Jordet er til salgs!

Jordet er ei lita grend og det er ikke ofte det dukker opp eldre hus på markedet. Så når den gamle bensinstasjonen med tilhørende bolig, beliggende midt i grenda, blir lagt ut for salg så er dette intet mindre enn en helt unik mulighet.

Flere steder i landet settes gamle bensinstasjoner i stand, da de gjenværende byggene representerer samferdselshistorie. Den gamle bensinstasjonen i Jordet har uten tvil også en kulturhistorisk verdi, ikke minst fordi det er få gamle bensinstasjoner igjen som er godt bevart.

Øverste bilde viser bensinstasjonen med verksted, vaskehall og butikk i 1961, fotografert av Kjell Søgård. Bilde er lånt ut av eier Lita Enger og scannet av Egil Enemo fra Nordre-Trysil historielag. Bilde ble trykket i historielagets hefte, Bruarbrækka i 2018.

At både Jordet og bensinstasjonen er godt bevart var utslagsgivende for at filmen ‘Ut å stjæle hester’, med Stellan Skarsgård ble spilt inn i grenda.

Shell bensinstasjon anno 1961.
Stellan Skarsgård foran den gamle bensinstasjonen fra innspillingen av ‘Ut å stjæle hester’.

Med en spennende historie og relativt inntakt så har denne eiendommen gode utviklingsmuligheter for den kreative. Og det er stas at selv en eiendomsmegler ser muligheter og at ordet riving ikke nevnes på tross av at bolighuset er fra 1924 med oppgraderingsbehov.

Sentralt beliggende eiendom som kan oppfylle deres boligdrøm!

Heidi Brenden, eiendomsmegler fra Eiendomsmegler 1

Og her lander en midt i smørøyet med kort avstand til barneskole, barnehage og nærbutikk.

Nærmeste nabo Landhandleri Andersen med post i butikk og bensinstasjon er av den gode gamle sorten nærbutikk, med det meste en kan trenge. Jordet her flere barnehager og barneskole, med flott natur på utsiden av døra. Grenda har samfunnshus, fotballbane og lysløpe og det meste bygd og drevet på dugnad, av lokale lag og foreninger.

Jordet er ei levende grend i vekst, både med gamle hus som blir satt i stand og et boligfelt rett ved som stadig bygges ut, med yngre generasjoner på venteliste. I tillegg er Jordet knutepunkt for flere store hyttefelt i fjellet rundt. Norges største skidestinasjon Trysil og kommunens historisk sentrum Innbygda, med butikker og restauranter finner en 10 minutter unna, akkurat nære nok, men samtidig langt nok unna.

En eiendom som dette, med så mange muligheter og som ligger i hjertet av Jordet vil nok gå raskt. Vi håper bare at det går til de rette, til noen som vil ta vare på de historiske bygningene og som vil leve og bo her.

Se annonsen på finn.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *