Bygg og Bevar

Hva er gode råd for gamle hus? Hvis en ønsker å bevare og restaurere og ikke bare ‘pusse opp’ er det nok å sette seg inn i.

Bygg og Bevar sprer kunnskap om hvordan de gamle husene skal vedlikeholdes og settes i stand i tråd med bygningens alder, konstruksjon, materialbruk, stil og lokale egenart.

Det som var avgjørende da vi kjøpte Villa Wessel var at mye av det originale huset er inntakt; originalt stikketak, originale vinduer og dører, tømmerkassen er i nogenlunde stand og det er heller ikke for sent å redde de vakre inngangspartiene i sveitserstil. Innendørs er det herlig takhøyde, store rom, mage ildsteder, sjablong maling og til og med en rosett.


Villa Wessel har Jordets eneste rosett, i følge Lokalavisa

Bygg og Bevar skal bidra til at eldre bygninger blir brukt, forvaltet, satt i stand og utviklet på en god måte og redusere byggskader og tap av kulturhistoriske verdier. Verdiene bak programmet er bevaring, fagkompetanse og bærekraftig bygningsforvaltning.

Gjennom sitt virke vil Bygg og Bevar bidra til å redusere tap av kulturminner og å bedre rammevilkårene for private eiere. Fokuset er på bygninger oppført før 1950 og virksomhetens kanskje viktigste mål er å…

  • tilføre kunnskap og informasjon til eiere
  • gi informasjon til å kunne velge løsninger tilpasset bygningens alder, konstruksjon, materialbruk og stil.
  • formidle gode løsninger for klima og miljø.
  • være et samlende nettverk.
  • Bygg og Bevar er et samarbeidsprosjekt mellom Klima og miljødepartementet og Byggenæringens Landsforening. Dette høres kanskje ikke så spennende ut. Men vi like å holde oss informert om siste nytt og spennende prosjekter ved å følge Bygg og Bevar på Facebook og Instagram Vi anbefaler å følge begge, kanskje særlig Facebook som tidvis har interessant kommentarfelt med en masse engasjement rundt vern av gamle hus.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *