Nord-Trysil historielag

Når et lite men aktivt historielag er en medvirkende årsak til at man kaster seg ut i det ukjente og kjøper et forfallent og forlatt sted, med ønske om å restaurere til fordums prakt…

Da vi kom over salgsannonsen til Villa Wessel så ville vi gjerne vite mest mulig om huset. Etter et raskt søk på Google fant vi en god del informasjon, alt postet av Nord-Trysil historielag, både på deres hjemmeside men også på lagets Facebook side.

Huset hadde ligget lenge ute for salg og vi kunne lese fra kommentarene på historielagets Facebook side at det var en bekymring for at ingen ville ta på seg oppgaven, med et prosjekt i det omfanget. Flere fryktet nok for at både huset og dets historie kunne gå tapt.

Vi opplevde så en glødende interesse da nyheten om at huset endelig hadde blitt solgt, men flere, både lokale og utflyttede Jordetsinger, som delte sin tilknytning til huset med mange gode minner.

Når sant skal sies, så var det Nord-Trysil historielag som var den utløsende faktor at vi endte opp med å kjøpe huset. Bildene av huset i salgsannonsen, tatt med drone, var langt fra sjarmerende. Beskrivelsen var om noe litt mangelfull hvis man tar det vi nå vet i betraktning.

Det var faktisk verken meglers salgstriks eller flotte bilder i prospektet – men husets historie, formidlet av Nord-Trysil historielag, som vi forelsket oss i.

Styreleder Egil Enemo ble naturlig vårt første kontaktpunkt så raskt kjøpet var i orden, og på dagen for selve overtagelsen ble vi budt inn på både kaffe og kaker hos Egil og hans kone Ida. Med oss i hånden da vi gikk var en bunke med medlemsbladet ‘Bruarbrækka’, utgitt siden 2003 av Nord-Trysil historielag. Dette viste seg raskt å være veldig interessant lesning for oss.


Utsnitt av Bruarbækka. Foto: © Egil Enemo / Nord-Trysil historielag.

Nord-Trysil historielag sitt formål er å verne om den lokale kulturarven, øke og spre kunnskapen om grendas fortid. Laget setter seg ellers som oppgave å samle og videreformidle alle typer tradisjoner knyttet til liv og virke i og rundt grenda. Og vi er selvsagt stolte medlemmer fra 2017!

Om Nord-Trysil historielag

Jordet historielag ble stifte i 2002.
Navnendring til Nord-Trysil Historielag i 2012
97 medlemmer i 2016 (en økning på ca 10% fra 2015)
2-3 aktiviteter hvert år, fra foredrag til vandringer.
Kontigenten pålydende 100kr betales inn årlig, innen 1.juli.


Om du ønsker og finne ut mer, støtte arbeidet til Nord-Trysil historielag eller bli medlem så kan du gå videre via denne linken: nordtrysilhistorielag.com
Vi anbefaler også å følge historielaget på Facbook der det er jevnlige oppdateringer med påfølgende livlig debatt, via denne linken: facebook.com/Nord-Trysil-historielag

2 kommentarer om “Nord-Trysil historielag”

  1. Kjersti Hviid Norderhaug sier:

    Fantastisk at dere tok på dere oppgaven å redde dette huset!
    En stor og utfordrende oppgave, men det kommer jo til å bli så bra!

    1. Bianca Wessel sier:

      Så koselig sagt Kjersti! Vi håper og tror det skal bli bra etterhvert også. xxx

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *