Nord-Trysil historielag med medlemsrekord!

Om man tror at et historielag er for noen få som møtes for å mimre så må man tro om igjen! I alle fall når det gjelder Nord-Trysil historielag, som er driftet av ingen ringer enn Egil Enemo, en beskjed kar, men kunnskapsrik som få!

Egil er fra Moelv men ha bodd i Trysil de siste 17 årene. Opprinnelig lærer før han ble rektor på Helgøya, pedagogisk konsulent i Vang H, skoleinspektør i Ringsaker, skolesjef på Gjøvik, fylkestrygde-direktør (nå NAV) i Hedmark – så direktør på Hedmarksmuseet og Domkirkeodden.

I den senere tid har han vært assisterende rådmann på Gjøvik, skole- og organisasjonssjef i Engerdal og virksomhetsleder i Trysil. I tillegg til en spennende og lang karriere har Enemo gitt ut en rekke bøker, med fokus på lokalhistorie.

Men Egil Enemo er også leder og primus motor i Nord-Trysil historielag, som ble stiftet i 2002. Enemo brenner for kultur- og historieformidling om med et aktivt valgt styre så arrangeres det interessante møter hele året i tillegg til at han drifter en aktiv Facebook side og jevnlig oppdaterer lagets hjemmeside. Han er også en ivrig skribent og redaktør i lagets medlemshefte, Bruarbrækka.

Og medlemstallet stiger… Fra 82 medlemmer i 2015, til 97 i 2016 og til 113 medlemmer, så langt i 2017, som har betalt sin kontingent på kr 100 pr år. Men det er selvsagt plass til mange flere. Særlig de senere år så har historielaget også fått en del yngre medlemmer – og til neste år vurderer de å lage et familiemedlemskap.

Mer om Nord-Trysil historielag:
Hjemmeside
Facebook-side
Bli medlem! Kr.100,- i kontigent kan innbetales på bankkonto 6167 05 21809.

Det er ingen tvil om at Nord-Trysil historielag var en medvirkende årsak til at vi kjøpte Villa Wessel. Egil og hans kone Ida har siden dag en vært viktige støttespillere rundt prosjektet og således også blitt gode venner. Her er et bilde tatt etter en kveldtur. Egil og Ida er flinke til å minne oss om at ikke alt bare skal være jobb…


Turgjengen fra venstre: Amélie, Ida, Viveke (mor til Bianca), Egil og Bianca.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *