Om Villa Wessel

Restaurerings prosjekt:
Villa Wessel – fra forfall til fordums prakt

Opprinnelig landhandleri og familiebolig fra 1898 på 282 kvm med en 7 mål stor tomt. Pakkhus delvis inntakt mens fjøs/bryggerhus dessverre er borte.

Sveitserhus med synlig laft, høy grunnmur i natursten, høyt under taket og høye empire vinduer, store takutstikk og rikt dekorerte bislag.

Huset er oppført i laftet tømmer med rik dekor i form av blondeborder, innrammede vinduer, profilerte bord og søyler, og, ikke minst: det forseggjorte løvsagsarbeidet i møner og konsoller, såkalt “snekkerglede”.

En typisk sveitservilla med bratte vinkler som muliggjør større romhøyde og vinduer som gir mer lys og luft. Huset har store takutstikk som beskytter alle dekorative elementer mot vær og vind.

Gavlene og de konstruktive leddene som bjelker, sperrer og stolper var fremhevet, og sveitserhuset har høy grunnmur i natursten. To bislag og en to etasjes altan mot sydvendt hage. Opprinnelig i ubehandlet furu med sveisteraltan i hvitt, grønt og rødt for å fremheve det dekorative listverket.

Alle vinduer og dører er originale. Villa Wessel er et sjeldent godt bevart eksemplar på datidens tidlig sveitserstil og lokal byggeskikk.

Originalt stikketak blir lagt om mai 2019.

Prosjektet er støttet av 

Kulturminnefondet

Fortidsminneforeningen

Norsk Kulturarv

Hedmark Fylkeskommune

KONTAKT

Nye eiere fra 2017: Børre, Bianca, Beatrice og Amélie Wessel.

Vi hører gjerne fra deg! Send oss en e-post på bianca.wessel at icloud.com

INSTAGRAM


Følg Villa Wessel på Instagram @villawessel 

BLOGG


På bloggen deler vi alle små og store opplevelser og erfaringer underveis.